Praktijk Legon

Sikkelstraat 3
6532 VA Nijmegen
Tel 06-38167071


Email: info@legon.nl

Bach Bloesem Remedies

Bach Bloesem Remedies

Bach Bloesem Remedies bestaan uit 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elk heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. Deze tincturen helpen je om beter om te gaan met de emoties in het dagelijkse leven die je uit balans brengen.

De Bach Bloesem Remedies werden gecreŽerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach, een engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie, 'zolang als de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte', was zijn tijd ver vooruit.

Dr. Bach heeft de laatste tien jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden.

In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beÔnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren.

Hij maakte van deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties:

1 angst
2 onzekerheid
3 onvoldoende interesse in het hier en nu
4 eenzaamheid
5 overgevoeligheid
6 moedeloosheid en wanhoop
7 overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

De Bach Bloesem Remedies helpen je je evenwicht te herstellen door je te ondersteunen bij het onder controle krijgen van je emoties. Je voelt je beter, meer in harmonie met je leven.

Zo zijn er nog andere remedies en ook voedingssupplementen waar we gebruik van maken waar dat goed is.

Terug naar Therapie-overzicht