Praktijk Legon

Sikkelstraat 3
6532 VA Nijmegen
Tel 06-38167071


Email: info@legon.nl

Guasha therapie

"Guasha" betekent zoveel als "schrapen". De methode stamt uit de prehistorische tijd en wordt nog steeds door inheemse volken toegepast. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in.

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op deze plekken begint de therapeut dan met een jadesteen te schrapen (schraper - "bao yŁ" - is instrument uit jade, hoorn of metaal). De huid wordt hierdoor rood: Op de plaatsen waar blokkades zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" IN de huid (niet OP de huid) variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis. Door de olie bespeurt de cliŽnt nauwelijks pijn en wordt de huid niet beschadigd. De rode delen verdwijnen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

De spectaculaire resultaten van GUASHA worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfesysteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. GUASHA sluit daarom in en vervangt massage, bindweefsel-, reflex- en periostbehandelingen, acupunctuur, moxa, lymfedrainage, zuurstoftherapie etc.  Alles in EEN therapie.

Het hoeft dan ook niet te verbazen, dat de lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met GUASHA behandeld kunnen worden, tamelijk indrukwekkend is. Van eenvoudige revitalisering tot en met complete regeneratie en life-extension, van reuma, migraine tot chronische vermoeidheid, ME, RSI, PMS, alle pijnsyndromen, rugpijn, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burn-out, verteringsstoornissen, astma, allergieŽn, candida, slapeloosheid, stofwisselingstoornissen, angina pectoris, hoge bloeddruk, immuunzwakte.


Terug naar Therapie-overzicht